De Turkse Riviera
zuidkust turkije
De Turkse Riviera bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Turkse kuststrook. De streek is bijzonder vruchtbaar en combineert een paradijselijke omgeving met een mild klimaat. Het gebied wordt beschermd tegen koele winden door het Taurusgebergte.

Het is een ideaal vakantieoord voor wie houdt van pracht en praal van de natuur, een rijke geschiedenis en de typische Turkse gastvrijheid.

Reeds in de oudheid was de Turkse Riviera een geliefde vakantiebestemming door het kristalheldere water en de romantische baaien met witte zand-en kiezelstranden. De belangrijkste badplaatsen zijn : Alanya, Antalya, Side, Belek en Kemer .

De Turkse zuidkust strekt zich grotendeels uit van Knidos in het westen tot Ulunicar vlakbij de Syrische grens. Dit gebied is gezegend met een heerlijk mediterraan klimaat en historische plaatsen. Men treft er een afwisselend landschap aan en de bevolking is vriendelijk en heel gastvrij. Het is een waar vakantieparadijs in de zomer, maar ook in het voor- en naseizoen zijn aan de afgelegen baaien van de Lycische kust en aan de brede stranden tussen Antalya en Alanya de voorwaarden voor een onvergetelijke vakantie volop aanwezig. Van in het voorjaar tot laat in de herfst kan men zwemmen in de 'Akdeniz', of 'blanke zee' zoals de Turken de Middellandse Zee noemen.

kaart turkije


Het landschap is verrassend groen, hoewel er hier heel weinig regen valt tussen mei en oktober. De vlaktes zijn heel vruchtbaar omdat ze water ontvangen uit het Taurusgebergte dat tot 3.900 m hoog langs de kust oprijst. De Lycische kust met de in machtige rotswanden uitgehouwen graven gaat bij Antalya over in de Pamphylische kustvlakte. Vooral hier vindt men verschillende overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd. Daarna volgt de Cilicische kust. Hier dalen de bergruggen van de Taurus steil af in zee. In het verder gelegen Cilicische moerasgebied vindt men dan weer meer kastelen uit de tijd van de kruisridders. Ten zuiden van Adana, achter de rivier Cukurova, ligt dan het vruchtbaarste gebied van heel Turkije: Hatay. Dit is het antieke Antakya waar de Arabische invloed al veel duidelijker te merken valt.


 

De Ege´sche kust

De Ege´sche Kust in Turkije (ook wel de Klassieke Kust genoemd) is een van de mooiste landschappen in het land. Deze sublieme kust aan de staalblauwe Ege´sche zee telt oneindig veel onmetelijke stranden, omgeven door olijfgaarden, rotsformaties en naaldwouden. De lieflijke vissershaventjes, populaire vakantieoorden, de overblijfselen uit de oudheid die getuigen van meer dan 5.000 jaar geschiedenis, cultuur en mythologie maken van deze regio een vakantiebestemming voor iedereen: natuurliefhebbers, zonaanbidders, fotografen, sportievelingen, zeilers en archeologen. De accomodatie langs deze kust heeft een heel hoge standaard.


De meest populaire badplaatsen liggen aan de zuidkant van de Ege´sche kust: Marmaris, Fethiye, Bodrum, Kusadasi, Dalaman. De dichtstbijzijnde grote stad is Izmir, vroeger bekend onder de naam Smyrna. Dit is de derde stad van Turkije na Istanbul en Ankara. Izmir is het economisch centrum van de westkust. De stad ligt in een grote baai en presenteert zich als een moderne mediterane plaats. De architectuur is vrij recent en een beetje eentonig. De oude stad werd bij de terugtocht van de Grieken in september 1922, toen AtatŘrk de stad heroverde, geheel verwoest door een grote brand. Hierna bleef er van het oude kosmopolitische Smyrna nog weinig over.

 Wie echt op zoek wil naar sporen van de Klassieke Oudheid, komt hier volop aan zijn trekken. Van noord tot zuid biedt de Ege´sche kust een reeks namen die iedereen dadelijk terugbrengen naar het Hellenistische tijdperk : Troje, Pergamon, Efese, Milete, enz. Men vindt hier werkelijk een overweldigende verzameling cultuurschatten van het Hellenisme. Zelfs het Griekse vasteland kan zich niet beroemen op zoveel monumenten uit de Griekse Oudheid.

Daarnaast zijn ook alle voorwaarden vervuld voor een afwisselende strandvakantie: er zijn goede mogelijkheden voor de watersport, jachthavens, kleine vissersdorpen met witgekalkte huizen in Griekse stijl. Ook belangrijk: de mensen zijn hier open en heel vriendelijk.


Op zoek naar een vakantie naar Turkije?  Mogelijk helpen onderstaande links je op weg.

 

     gold villa

Vrijstaande villa op prive kavel

6 kamer villa met gastenverblijf. 600 m2 kavel, prive zwembad en 180 graden zeezicht
  villa

Vrijstaande villa met 7 kamers

600 m2 kavel, prive zwembad en 180 graden zeezicht
   

             villa

Geschakelde woning 2/kap

            villa

4 kamers vrijstaande woning

             appartement

5 kamers en zeezicht

            appartement

4kamer penthouse appartement

villa

6 kamer villa aan zee

villa aan zee

Villa met prive zwembad aan zee

aanbod turkijeDe brochure map geeft een goed overzicht van ons huidige aanbod.

Binnen 5 minuten het actuele aanbod op uw ipad , telefoon of Ipad.

Gratis brochure per email of post toegezonden.